Ayrancı Ziraat Odası > Haberler > AYRACI'DA ÇİFTÇİLERİMİZ TOHUMLARINI ALDI.KURAKLIK DESTEĞİNİN ÖDENMESİNİ BEKLİYOR.

AYRACI'DA ÇİFTÇİLERİMİZ TOHUMLARINI ALDI. KURAKLIK DESTEĞİNİN ÖDENMESİNİ BEKLİYOR.
2021 Yılında yaşanan kuraklık sebebi ile 2021 Yılı  ÇKS Sisteminde Kuru alanlar  Türkiye'nin 43 ilinde zarar görmüş olup Başta Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Sayın Ş.Şemsi BAYRAKTAR'ın girişimleri ile  zarar  gören çiftçilerimize  Ayrancı'da 5,83 Milyon TL  nakit desteği sağlanırken, sulu olarak beyan edilen araziler için çiftçilerimize tohum desteği sağlandı. Yaklaşık olarak 570 çiftçimize 850 ton makarnalık buğday tohumu dağıtımı yapıldı. Yapılan tohum desteğinde emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN , Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Sayın Metin KIRATLI, Karaman Valimiz Sayın Mehmet Alparslan IŞIK, Karaman İl Tarım Müdürümüz Sayın Yusuf ŞAHİNBAŞ,İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih EROĞLU ve İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Kamil KÜÇÜK 'e  çiftçilerimiz adına teşekkür ederiz.Allah Devletimize Zeval Vermesin..