Ayrancı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Ayrancı Ziraat Odası > Haberler > 13-19 Eylül tarihlerinde kutlanan Ahilik haftası dalayısı ile ilçe Müftümüz Sayın Yaşar DOĞRU Ziraat Odamızı Ziyaret etti.

13-19 Eylül tarihlerinde kutlanan Ahilik haftası dalayısı ile ilçe Müftümüz Sayın Yaşar DOĞRU Ziraat Odamızı Ziyaret etti.

13-19 Eylül tarihlerinde kutlanan Ahilik haftası dalayısı ile ilçe Müftümüz Sayın Yaşar DOĞRU Ziraat Odamızı Ziyaret etti.

13-19 Eylül tarihlerinde kutlanan Ahilik haftası  Abbasi Halifesi Nasır Lidinillah'in önerisi üzerine Anadolu Selçuklu Devleti'nin zanaatçı ve esnaf birliklerine destek vermesi sürecini takiben Ahi Evran tarafından kurulan esnaf dayanışma derneğidir.Aslen Horasan kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yerleşim gösteren Müslüman ve Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek gruplarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir.

Aynı zamanda bu birliğin kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzde bulunan esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin öğretildiği sosyo-ekonomik düzeni temsil etmektedir. Bu vesile İlçe Müftümüz Sayın Yaşar DOĞRU bey ziraat odamızı ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Aslen Horasan kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yerleşim gösteren Müslüman ve Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek gruplarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir.

Aynı zamanda bu birliğin kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzde bulunan esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin öğretildiği sosyo-ekonomik düzeni temsil etmektedir.