Ayrancı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Ayrancı Ziraat Odası > Haberler > AYRANCI MERKEZ VE KÖYLERİMİZDE SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI KURSLARIMIZ AÇILIYOR

AYRANCI MERKEZ VE KÖYLERİMİZDE SÜRÜ YÖNETİMİ ELEMANI KURSLARIMIZ AÇILIYOR

       Ayrancı Kaymakamımız Sayın Mustafa TÜRKCAN   ile yaptığımız görüşmelerde Ayrancı İlçe Merkezi ve Köylerimizde Küçükbaş hayvancılığının en büyük geçim kaynağı olduğu ve İlçemizde 200.000 (İkiyüzbin) koyun varlığı ile Karaman ili ve tüm ilçelerinin toplamından fazla  küçükbaş hayvanın Ayrancı' da bulunduğu konusunda görüşümüzü bildirdik.2017 yılı sonunda Sürü Yönetimi elemanı desteğine Ayrancı'dan 93  kişinin başvurduğu bununda Ayrancı İlçe ve Köylerimize yaklaşık 465.000.00 TL destek anlamına geldiği ayrıca bu konuda kurs gören sürü yönetimi elamanlarının daha bilinçli ve tecrübeli olacağı ve bununda kesinlikle üretime katkı sağlayacağını görüştük. Bu konuda ilçemizde yeteri kadar Sertifikalı Sürü Yönetim Eleman bulunmadığı ve kurs düzenlenmesi gerektiği ihtiyacını ilettik. Kaymakamımız Sayın Mustafa TÜRKCAN bu konuda görüşlerimize destek vererek Ayrancı Halk Eğitimi Müdürlüğüne Sürü Yönetimi Elemanı kursu düzenlenmesi konusunda verdiği talimatla çiftçilerimizin başvuruları tamamlanarak yaklaşık 300 çiftçimizin müracaatı sağlanmış ve Ayrancı İlçe Merkezi ,Pınarkaya, Karaağaç , Kayaönü ve Kıraman köylerinde kur açılması ve hazırlıkları tamamlanmış,eğitimci belinlenmiş ve 15 Ocak 2018 tarihi itibarı ile ilk kurs merkezi Pınarkaya köyünde başlayacaktır.Her kurs merkezinde 1 ay süre ile 120 saat eğitim verilecek olup kurs çalışmaları haziran -2018 e kadar yukarıdaki merkezlerde devam edecektir. Çiftçilerimizden bu konuda maddi bir talep olmayacaktır.

     Kurs programı socun da katılımcılara Sertifika belgeleri verilecek olup, 2018 Yılı Sürü yönetimi elemanı desteğine başvurularda sayı 400 lere çıkacak ve yaklaşık ilçemiz çiftçilerine 2 milyon lira gibi bir destek geliri sağlayacak ve bu gelir çiftçimizin refahına katkı verecektir.

     Bu vesile ile çalışmalarımıza katkıda bulunan Kaymakamımız Sayın Mustafa TÜRKCAN' a  ve çalışmaları yürüten Halk eğitim müdürlüğümüze ve eğitim verecek teknik personellerimize teşekkür ediyorum. Mehmet ELVAN Ziraat Odası Başkanı