Ayrancı Ziraat Odası > Haberler > AFET BORÇ ERTELEME

AFET BORÇ ERTELEME

Doğal Afetler (deprem,yangın.aşırı sıcak,sam yeli ,çığ, heye lan,aşırı yağış,aşırı kar yağışı,dolu,don,kuraklık) gibi nedenlerden dolayı varlıkları ve tesislerinde %30 ve üzerinde zarar gören ve ÇKS ye kayıtlı olan  çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli Kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin 2017/10935 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 29 Kasım 2017 tarih ve 30255 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.

Söz konusu kararname ile 01.01.2017 tarihinden 31.12.2017 tarihleri arasındaki ekilişlerinde ürünlerinde ve hayvan varlıklarında %30 ve üzeri zarar gören çiftçiler İlçe Gıda ,Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğüne 06.12.2017 tarihi ile 06.01.2018 tarihleri arasında başvuru yapacaklardır. Bölgemizde Pınarkaya, Büyükkoraş, Kavaközü köylerinde hububat alanlarında ve tüm ilçe sınırlarımızda Elma ve Kayısı bahçelerinde söz konusu hasar mevcut olduğu ilçe Hasar Tespit komisyonunca belirlenmiştir.  Ertelemeden faydalanmak isteyen borç vadesi 90 günü geçmemiş ve karar tarihinden itibaren ödeme süresi 1 yıldan aşağı düşen borçları ertelemek için İlçe Gıda ,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ilgili tarihlerde başvuru yapmalarını çiftçilerimize önemle duyuruyoruz.