Ayrancı Ziraat Odası

Ayrancı Ziraat Odası > Duyurular > 2018 ÇKS İŞLEMLERİ

2018 ÇKS İŞLEMLERİ

27 Mayıs 2014 tarih, 29012 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında, 2018 üretim yılı için ÇKS başvurular 1 Eylül 2017 tarihinde başlayıp, başvurular 30 Haziran 2018 tarihinde sona erecektir.

Ayrancı Ziraat Odası Başkanı Mehmet ELVAN "Çiftçiler bu süreye kadar yapacakları başvurularında 2018 üretim yılı için halihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler sisteme kaydedilecektir. Bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere, çiftçi kayıt sistemine yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamayacaktır. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tarım arazileri üzerinde meydana gelen üretim bilgisi değişikliklerine ilişkin güncellemeleri, üretim yılı arasında yapabileceklerdir.